2022 Kpss İle İlgili Suç Duyurusunda Bulunduk. - Yargıya Taşıdıklarımız
Yargıya Taşıdıklarımız // 3 Ağustos 2022 Çarşamba

2022 KPSS' de soruların sızdırıldığı iddialarında sular durulmuyor. Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası olarak gençlerimizin emeğini emanet ettiğimiz ÖSYM'nin güvenilirliğini ve itibarını da sarsan iddialar karşısında, hukuki zeminde gençlerimizin hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğiz.

sdkpssEğitim ve Bilim Gücü Sendikası (Eğitim Gücü Sen) KPSS 'de soruların sızdırıldığı iddialarına ilk tepkiyi vermiş ve konuyu yargıya taşıyacağını duyurmuştur. Bu konuda sorumluluğumuzun bilincinde, avukatlarımız aracılığıyla ÖSYM hakkında suç duyurusunda bulunduk.

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 60 Genel Kültür ve 60 Genel Yetenek olmak üzere toplam 120 sorudan oluşan sınavda 30 civarında sorunun ismi zikredilen yayınevine ait kitaplarda ve ders notlarında yazılı ve görsel şekilde yer verilmiş olmasının tespiti akabinde tarafımızca suç duyurusunda bulunma zarureti hasıl olmuştur.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ülkemizde iki senede bir yapılan, kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına atanacakların seçimi ile kamu kurum ve kuruluşlarında özel yetenek sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklere atanacakların ön elemesi amacıyla ÖSYM tarafından yapılan, personel istihdamının şeffaf ve adaletli bir biçimde gerçekleşmesi ve sınav rekabeti içinde personel kalitesini en üst düzeye çıkartmayı amaçlayan sınavdır.

31 Temmuz 2022'de düzenlenen sınav 1 milyon 400 bine yakın adayın katılımıyla gerçekleştirilmiş olup, şüpheli veya şüphelilerin suç oluşturan eylemleri sebebiyle 1 milyon 400 bin adayın hak kaybına uğratılarak mağdur edilmesine sebep olunmuştur. Bir başka anlatımla 1 milyon 400 bin adayın kamuya olan güveni şüpheli veya şüphelilerin hileli davranışı nedeniyle bertaraf edilmiştir. İsnat edilen suçun işlenmesiyle birlikte esasen kamu görevlisi olamayacak bir çok kişinin kamu görevlisi olarak atanması ve hak edilmemiş olmasına rağmen halkımızın vergileriyle istihdam edilmesi sonucu doğacaktır.

120 sorudan oluşan sınavda yer alan 30'a yakın soruyu şıkları dahi aynı şekilde hazırlanmak suretiyle yayınlarında yer vermiş olması hayatın olağan akışına aykırıdır. Nitekim konunun basına yansıması akabinde henüz 24 saat dahi geçmeden 3/08/2022 tarih 2022/344 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ÖSYM başkanı görevden alınmıştır. Ayrıca salt bu görevden alma işlemi ve ÖSYM'nin Devlet Denetleme Kurumu tarafından denetlenmeye başlanmış olması isnat edilen suça ilişkin yeterli şüphenin
oluştuğuna işaret etmektedir. Devletin kamu kurumlarına yerleşme, her vatandaşın, sınava katılan her bir adayın hakkıdır. Şüphelilerin eylemleri adil bir yerleşme ve puanlandırmanın önüne geçerek,
şüphelilerin kendi bünyesinde yer alan adaylara haksız menfaat elde etme amacı gütmektedir.

Tüm bu bilgiler ışığında Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) olarak Sivil Toplum Kuruluşu olma özünün gereği olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmayı görev bildiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.
ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.“ anlayışıyla kurulduk. "Mesele ve sorun varsa çözümü de var." inancıyla yola çıkmış Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası -EĞİTİM GÜCÜ SEN- bu amaçla kurulmuştur.
Online Üyelik
// Diğer Yargıya Taşıdıklarımız