2022 Kpss Soruları Sızdırıldı Mı? - Basın Açıklamaları
Basın Açıklamaları // 3 Ağustos 2022 Çarşamba

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen KPSS’de soruların sızdırıldığı iddiasına Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, sert tepki verdi. ÖZAT konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada: “2022 KPSS sorularının sızdırılması iddialarına ilişkin avukatlarımız aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” dedi. Konuyla ilgili katıldığı canlı yayın programlarında konunun basit birkaç açıklama ile geçiştirilemeyecek ciddiyette olduğunu vurgulayan ÖZAT’ın “  Eğitim Gücü Sen olarak bugün sayıları 1 milyonun üzerine çıkan ve iyi bir gelecek umuduyla sınava giren öğretmenlerin hakkını savunacağız.” sözleri dikkat çekti.

kpÖZAT : "2000 yılından beri pek çok sınavda soruların sızdırıldığına dair haberler gündemi sürekli meşgul etmiştir ve bu durum beraberinde ilgili kurum ve yetkililerine dair güveni sarsmıştır. Bu  nedenle sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesi, şaibeye yer bırakmayarak üzerine gidilmesi kamuoyu vicdanı açısında elzemdir. 2013 yılından bu yana hemen her sınav sonrası bizlere benzer bilgiler geliyordu. Elimizde net kanıtlar olmadığı için bunu gündeme getiremiyorduk. Ancak gençlerimiz, 2022 KPSS sorularından çok sayıda sorunun, bir "Özel Öğretim Kursu" tarafından yaklaşık bir aydır öğrencilerine sunduğu çalışma kaynaklarında yer aldığını ve seçeneklerine kadar aynı şekilde sınavda çıktığını bize kanıtlarıyla  sunmuştur. Bugün ilgili kurumun yayınevine ait yalnızca bir tek deneme sınavında 5 sorunun KPSS’de aynı şekliyle sorulduğunun ispatlandığını söyleyebiliriz. Tüm bu iddiaları, bizlere sunulan somut delillerle birlikte avukatlarımıza verdik ve suç duyurusunda bulunuyoruz. Maalesef 2022 KPSS soruları birileri tarafından dağıtılmıştır. Eğitim Gücü Sendikası olarak, şaibeli konularda elimizde somut deliller varsa biz ilkelerimiz gereği gerekli hukuki mücadelemizi yaparız." dedi.

2022 KPSS sınavının şaibeli olduğunu ve sınav sorularının sızdırılması konusunda sorumluların hesap vermeleri gerektiğinin altını çizen Oğuz ÖZAT, yetkilileri göreve çağırdı. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı ÖZAT, konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklamalarda iddialarını görsellerle destekledi.  

Oğuz ÖZAT, 2022 KPSS sorularının sızdırıldığı iddialarına yönelik ÖSYM tarafından yapılan ‘asılsız’ açıklamasına da sert tepki gösterdi."İddiaları kamuoyu ile paylaşan, savcılığı ve ilgili kurumları göreve davet eden kişi olarak benimle bile görüşme sağlamaksızın ne çabuk incelediniz! Biz somut kanıtlar sunuyoruz ve bu işin peşini bırakmayacağız.” dedi. 

İlerleyen saatlerde Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan, “Devlet Denetleme Kurulu'na 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı soruların dağıtıldığına ilişkin iddialar hakkında inceleme başlatması talimatı verildi.” açıklaması, ÖSYM'nin inceleme dahi yapmadan sınavın güvenli bir şekilde tamamlandığı ifadesi ile çelişmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması elbette kayda değerdir, ancak Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası'nın duruşunda herhangi bir değişiklik yaratmamıştır. Liyakat ve doğruluktan şaşmayan, attığı adımlarda hukukun üstünlüğünü gözeten Eğitim Gücü Sen, iddialara karşı en erken tepki gösteren sendika olarak yasal sürecin takipçisi olmaya devam edecektir.
ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.“ anlayışıyla kurulduk. "Mesele ve sorun varsa çözümü de var." inancıyla yola çıkmış Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası -EĞİTİM GÜCÜ SEN- bu amaçla kurulmuştur.
Online Üyelik
// Diğer Basın Açıklamaları