2022 Öğretmen Atamaları Hakkında Bilgi Talep Ettik - Duyurular
Duyurular // 11 Mayıs 2022 Çarşamba

Her yıl Şubat ayında atama takvimi yayımlanmaktadır. Ancak Mayıs ayına gelinmiş olmasına rağmen 2022 yılı öğretmen atama takvimi yayımlanmamıştır.

2022 Öğretmen Atamaları Hakkında Bilgi Talep EttikHer yıl Şubat ayında atama takvimi yayımlanmaktadır. Ancak Mayıs ayına gelinmiş olmasına rağmen 2022 yılı öğretmen atama takvimi yayımlanmamıştır. Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı, atamaların ne zaman olacağı konusundaki belirsizlik yüzünden yoğun stres ve kaygı yaşamaktadır. 2022 KPSS tarihleri bellidir, öğretmen alımının yapılıp yapılamayacağı bu sınavdan önce netlik kazanmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının 2022 yılında 90 bin civarında ücretli öğretmen çalıştırdığı ortadadır ve bu durum ciddi bir öğretmen istihdam ihtiyacının göstergesidir.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak konuya ilişkin TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Sayın Emrullah İşler’den 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında tarafımıza bilgi verilmesi hususunda talepte bulunduk.
ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.“ anlayışıyla kurulduk. "Mesele ve sorun varsa çözümü de var." inancıyla yola çıkmış Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası -EĞİTİM GÜCÜ SEN- bu amaçla kurulmuştur.
Online Üyelik