Sendikamızın Danışmanlık tedbiri görevi ücret talebine yönelik açtığı Mahkeme kararında” … danışmanlık tedbiri uygulamak üzere görevlendirildiği açık olmakla davacıya da danışmanlık hizmeti ücretinin ödenmesi gerektiği tartışmasızdır. Bu durumda 5395 sayılı Kanun'un 33'üncü maddesinin 2'nci fıkrasındaki düzenleme karşısında söz konusu ödemelerden sadece kadrolu personelin yararlanacağı, sözleşmeli personelin yararlanamayacağı şeklinde uygulamaya gidilmesi, normlar hiyerarşisine aykırı olarak Anayasa, 5395 sayılı kanun ve ilgili Yönetmelik'te yer alan hükümlerin yerine, daha alt kademedeki Esasların uygulanması hukuka aykırı olup, tesis edilen işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” hükmüne yer verilmiştir. Mezkûr Kanunda açıkça bu ücretin ödenmesi gerektiği ifade edilmektedir. Mahkeme kararında ise danışmanlık tedbiri ücretinin ödenmesi gerektiği tartışmasızdır.
Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mahkeme kararı doğrultusunda davayı kazanan üyemize ücret ödemesi yapmak istemektedir fakat bu ödemeyi hangi ödeme kaleminden yapacağı belli değildir. Bakanlıktan istenen bilgi talebine halen cevap verilmemiştir. Mahkeme kararına uygun şekilde danışmanlık tedbiri görevine ücret ödemesi yapılmalıdır. MEB danışmanlık tedbiri ücretinin hangi birim tarafından, hangi harcama kaleminden yapılması gerektiğine açıklık getirmelidir.
Bakanlığın, oluşabilecek mağduriyetlerin önüne geçmesi adına, danışmanlık tedbiri görevlendirmelerine ücret ödenmesi konusunda gerekli düzenlemeleri yapması ve konu ile ilgili olarak tarafımıza bilgi verilmesi hususunda MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünden resmi talepte bulunduk.