2022 Kpss Soruları Sızdırıldı İddiasına İlk Tepki Gösteren Sendika Egs - Sendika Haberleri
Sendika Haberleri // 2 Ağustos 2022 Salı

Eğitim Gücü Sen "KPSS 2022 soruları sızdırıldı mı?" iddialarına İLK tepki gösteren sendika oldu.

kpss31 Temmuz 2022’de gerçekleştirilen KPSS’nin ardından, bazı adayların KPSS’de sorulan soruların bir yayınevi tarafından daha önceden yayımlandığına yönelik iddiaları büyük ses getirdi. KPSS’ye giren adaylar tarafından sınava hazırlık kitaplarından ve videolarından paylaşılan fotoğraf ve görsellerde yer alan sorular ve ÖSYM sorularının birebir aynı olması, iddiaları doğrular nitelikteydi. 

Yayınevi tarafından gerek video yayınında çözülen, gerekse deneme sınavında paylaşılan sorularda, imlaya ve şıklara dek tüm ayrıntıların aynı olması ‘2022 KPSS soruları sızdırıldı mı?’ endişesini beraberinde getirdi. 
İlerleyen saatlerde ÖSYM Başkanlığı tarafından iddiaların asılsız olduğuna yönelik yapılan açıklamalar ise kamu vicdanını rahatlatacak nitelikte olmadı. Bu açıklamalarda adayların paylaşmış olduğu ekran resimlerine dair bir açıklamanın yer almaması da kafalarda soru işareti yarattı. 

Liyakat ve doğruluktan şaşmayan, attığı adımlarda hukukun üstünlüğünü gözeten Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, iddialara karşı en erken tepki gösteren sendika olarak dikkatleri çekti. Eğitim Gücü Sen Genel Başkanı Oğuz ÖZAT’ın konuyu yargıya taşıyacaklarına dair paylaşımları sosyal medyada ve basında yankı uyandırdı.
ONLİNE ÜYELİK Herkesin sustuğu yerde "Hak mücadelenizin gür sesi olarak BİZ varız.“ anlayışıyla kurulduk. "Mesele ve sorun varsa çözümü de var." inancıyla yola çıkmış Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası -EĞİTİM GÜCÜ SEN- bu amaçla kurulmuştur.
Online Üyelik